Так у рамках Міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях» прославлятимуть народження Христа, а ще дякуватимуть за можливість зустрітися та святкувати Різдво в мирі та спокої, проситимуть у Господа опіки для кожного захисника та захисниці України.

Фестиваль уже стартував, і гості з різних областей та країн заполонили Івано-Франківськ. Урочистою ходою учасники XIII Міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях» пройшли до Вічевого майдану, де й відкрили святкову програму. Пролунали колядки зі сходу та Волині.

Гостей фестивалю привітали народна депутатка Оксана Савчук, голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук та міський голова Руслан Марцінків. Далі різдвяні піснеспіви лунали в храмі Царя Христа, де свого часу й започаткували фестиваль. До 14 січня тут і на Вічевому майдані щодня лунатимуть колядки різними мовами у виконанні місцевих колективів та гостей, зокрема із Канади, Польщі, Румунії, Литви, Іспанії, Португалії та Ізраїлю. Фестиваль завершиться гала-концертом відомої співачки Оксани Мухи й знаменитого гурту «Плач Єремії», а також спільною колядою у храмовому подвір’ї.