Конференція стартувала в Будинку офіцерів ВМС ЗСУ. Вона триватиме чотири дні, протягом яких учасники попередньо обговорять час і місце майбутніх навчань.

Крім дати й місця проведення навчань, учасники мають визначитися з навчальними цілями і переліком країн, які будуть запрошені до участі, проектом сценарію, системою управління залучених до них сил і сформувати потребу в логістичному забезпеченні.

— Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, тому планування всіх практичних заходів, спілкування з американськими партнерами та іншими учасниками навчань відбуваються у дистанційному форматі за допомогою відеозв’язку», — зазначив коммодор ВМС України Олексій Доскато.

Як повідомили організатори, цьогорічні навчання планують провести в класичному варіанті, тобто з відпрацьовуванням практичних дій у морі, на суші, у повітрі й під водою. Загалом запрошення взяти у них участь отримали понад 60 країн і міжнародних організацій. Наступна конференція відбудеться у березні.

З 1997 року навчання «Сі Бриз» є одним із головних міжнародних заходів підготовки ВМС ЗС України. Вони стали основою для підвищення рівня національного флоту, удосконалення підготовки й готовності до спільних дій за стандартами НАТО.

Одеса.