Школярі відвідали засновану понад сім століть тому на березі Сіверського Дінця Свято-Успенську Святогірську лавру з її знаменитими печерами та підземними храмами у крейдяній скелі та Успенський собор. Також діти побували у зоопарку, розташованому на території Лаври.

Екскурсію організували за підтримки та активної участі представниць Національної платформи «Жінки за мир», ініціатором якої є народний депутат Наталія Королевська.

«Діти із «сірої зони» побували на екскурсії у воістину духовному центрі Донбасу. Екскурсія розпочалася з відвідування Успенського собору, де діти поставили свічки і кожен із них тихенько просив про найсокровенніше. Вони не приховували своїх прохань, усі просили миру, адже без перебільшення їх можна назвати дітьми війни», — розпо-вів про благодійну акцію депутат від ОПЗЖ Костянти-нівської міськради Сергій Шапран.

Цього дня діти із прифронтових селищ Бахмутського району взяли участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів на базі керамічного підприємства «Флорамік-парк» у Слов’янську. Школярі долучилися до імпровізованого концерту з використанням керамічних музичних інструментів, ознайомилися з керамофоном та його дивовижним звучанням.

«Кілька років тому разом із народним депутатом Наталією Королевською спільними зусиллями ми домоглися встановлення на законодавчому рівні статусу дитини, яка постраждала від бойових дій. Сьогодні потрібно вдосконалити процедуру надання цього статусу потерпілим дітям Донбасу. Ми маємо захистити людей і насамперед — дітей, це наше головне завдання!» — наголосила координатор Національної платформи «Жінки за мир» Анастасія Петренко.

На згадку про цей чудовий та казковий захід понад 100 дітей отримали солодкі подарунки.