На цьому наголосила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Ми наполягаємо, щоб під час локдаунів не було адміністративних та податкових перевірок, скасувати сплату ЄСВ для тих, хто вимушений буде залишатися вдома. Звичайно, я знову вимагатиму від Верховної Ради додаткової підтримки для малого та середнього бізнесу. Це те, чим займається партія «Голос», це один з наших пріоритетів — зробити так, щоб люди в Україні, які хочуть і можуть тут працювати, не поїхали за кордон», — зауважила Кіра Рудик.

Ще під час попередніх локдаунів 2020 та 2021 років, як повідомляє прес-служба «Голосу», малий і середній бізнес вичерпав свої фінансові подушки безпеки. На цьому наголошували не тільки українські профільні асоціації, а й закордонні — Американська торговельна палата та Європейська бізнес-асоціація. А прогнози на 2022 рік не надто втішні.

«Рік не буде більш сприятливим. І як малий та середній бізнес зможе вийти з цієї ситуації? Я пропонувала в цей бюджет включити 10 мільярдів гривень додаткових на підтримку малого і середнього бізнесу, або хоча би знову виплатити по 8 тисяч гривень. Так, це дуже мало, але це було хоч щось. Зараз же нічого немає — в бюджет не закладали гроші на підтримку підприємців», — констатує Кіра Рудик.