«Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав бойове травмування. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я — задовільний», — зазначено у повідомленні.

Своєю чергою спостерігачі спецмісії ОБСЄ виявили на Донбасі десятки одиниць військової техніки, зокрема танки, «Гради», міномети, гаубиці та гармати. Про це йдеться у звіті спецмісії ОБСЄ за 12 січня.

Місія зафіксувала 3 реактивні системи залпового вогню, розміщені з порушенням ліній відведення на полігоні біля Мирного. Також за лініями відведення, але поза межами виділених місць зберігання озброєння, спостерігачі налічили 67 танків, 20 гаубиць, 6 протитанкових гармат та 3 міномети на двох полігонах біля непідконтрольних уряду Круглика та Мирного Луганської області.

Проте Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов розповів в інтерв’ю «Українській правді», що в Україні не ведуть прямого підготовчого процесу до початку агресивних воєнних дій.

«У разі необхідності у нас є чітко виписані процедури. Відповідно, ми пройшли всі необхідні підготовчі етапи. На сьогодні прямого підготовчого процесу до агресивних дій, що щось серйозне відбудеться завтра — немає.

Якщо це буде завтра, ми обов’язково з цього приводу спілкуватимемося з суспільством», — сказав він.

За словами Данілова, окремо засідання РНБО не збиралося, щоб розглянути можливе вторгнення Росії на територію України, проте щотижня відбувається нарада, де підбивають підсумки тижня та аналізують всю інформацію.

Тим часом Сили тероборони укомплектують до кінця лютого на 70 відсотків. «Загальна чисельність сил територіальної оборони, які визначено згідно із Законом «Про основи національного спротиву», становитиме 10 тисяч військовослужбовців. Це військовослужбовці, які проходитимуть службу в штаті мирного часу... Ми забезпечуємо цей резерв зброєю, спорядженням і готуємо до виконання завдань», — заявив у телеефірі командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін.

Він додав, що нині формується командування Сил тероборони, яке дислокуватиметься у Києві разом з підрозділами забезпечення. У Рівному, Дніпрі, Львові та Одесі розташовуватимуться регіональні управління тероборони, до складу яких входитимуть бригади та окремі батальйони. Загалом формують 25 бригад тероборони, тобто вони будуть у кожній області. Кількість батальйонів залежатиме від кількості районів в області.