Про життя старенької її родина може розповідати годинами. У ньому вистачало всього: і смутку, і радості, і надії. За своє довге життя ювілярка пережила Голодомор, Другу світову війну та німецькі трудові табори...

Ще один удар долі: в 11 років разом із сестрою, з якою потім ділила всі житейські перипетії, осиротіли. Далі знову негаразди: розлучення з чоловіком. Тож єдину доньку Надію виховувала сама. Довелося важко працювати на фермі та самій вести домашнє господарство... Але бабуся не скаржилася ніколи і нікому. Характер!

І ось з нагоди столітнього ювілею іменинницю вітали її рідні. Анастасії Федотівні побажали здоров’я, благополуччя та мирного неба над головою. Теплі слова вітань лунали й від імені народного депутата України Василя Петьовки. Бабуся отримала цінні подарунки. Їх разом із квітами 100-річній іменинниці передав помічник народного обранця Михайло Штефко (на знімку). Хоча пані Анастасія декілька останніх років погано чує, проте подарункам та квітам зраділа. Бо ж квіти дуже любить. Увагою та цінними подарунками ювілярка і родичі жінки були надзвичайно зворушені. Щиро дякували за вітання і сердечно побажали всім жителям рідного Закарпаття й усієї України щастя-здоров’я й миру. Бо, кажуть, усе решту наші працьовиті люди доможуться самі.

Закарпатська область.

Фото прес-служби Василя Петьовки.