Такі дані «Голосу України» повідомили у департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації.

Солодких коренів торік зібрали 2,4 мільйона тонн. Середня врожайність цукристих становила 494 центнери з гектара — плюс 80,5 ц/га до показника 2020-го.

Сировину переробляли на п’яти цукрозаводах: Гайсинському, де виробничий сезон розпочали 1 вересня 2021 року — першими у краї, Крижопільському, Жданівському, Томашпільському та Юзефо-Миколаївському. Понад половину солодких кристалів зварили на двох підприємствах — у Гайсині і Крижополі.

Незважаючи на збільшення обсягів виробництва цукру, його вартість на ринках області залишається незмінною — за кілограм кристалів треба заплатити 30 гривень. Така ціна тримається з осені минулого року.

Вінницька область.