Все, кажуть люди, через невдалий, на їхню думку, проект «Укрпошти» «Пересувні відділення», який втілюється лише три місяці, а вже встиг дати людям відчути труднощі з доставкою періодики та посилок, виплатою пенсій... Не дотримуються графіки приїзду поштової машини, тому люди змушені чекати годинами на морозі.

Усе це спонукало депутатів Гощанської селищної ради та гощанського селищного голову Миколу Панчука на позачерговому засіданні селищної ради поспілкуватися з начальником Гощанської точки базування Рівненської дирекції АТ «Укрпошта» Оксаною Коробчук (на знімку).

— Люди не можуть заплатити комунальні послуги через те, що у поштовиків на це не вистачає часу або приїжджає недостатня кількість працівників. Також затримується доставка місцевих періодичних видань, що просто призводить до падіння тиражів друкованих ЗМІ. А для багатьох літніх людей це єдине джерело інформації. Люди занепокоєні ситуацією і вимагають від керівництва «Укрпошти» вжити заходів, — передав думку мешканців громади гощанський селищний голова Микола Панчук.

Оксана Коробчук наголосила:

— Сім із двадцяти п’яти поштових відділень залишилися у Гощанській громаді. І справді є недопрацювання (відсутність облаштованого місця прийому людей, внутрішня плинність кадрів тощо). На впровадження обслуговування населення пересувними поштовими бригадами потрібен час. Нині врегульовуються усі спірні питання та напрацьовуються графіки руху мобільних бригад. Я прошу керівництво селищної ради та мешканців громади поставитися до ситуації з розумінням та за кожним конкретним випадком розбиратися окремо. Звертаюся також до мешканців Гощанської громади з проханням вивісити таблички з назвами вулиць і нумерацією будинків, аби поштовики могли без зайвих зусиль знайти ту чи іншу вулицю.

— Звернення до гендиректора «Укрпошти» щодо незадовільного проведення реорганізації Рівненської дирекції Акціонерного товариства «Укрпошта» на території Гощанської громади вже готується до відправлення.

«Укрпошта» повинна поліпшити, удосконалити роботу пересувних відділень і виправити усі недоліки, які виявилися в перші місяці реалізації проекту, — каже Микола Панчук, запевняючи, що селищна рада й надалі оперативно реагуватиме на випадки незадовільної роботи пересувних поштових відділень.

Фото надано Гощанською селищною радою.