Нею стала представниця Мальти, членкиня Європейської народної партії Роберта Мецола, яка з 11 січня виконувала обов’язки глави ЄП після смерті Давіда Сассолі.

Кандидатуру Мецоли підтримали 456 депутатів із 606 присутніх під час першого туру голосування, повідомляє Укрінформ. Для обрання на посаду президента Європарламенту кандидатові було достатньо набрати понад 309 голосів.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав Роберту Мецолу з обранням на посаду президента Європейського парламенту.

Виступаючи перед Європарламентом після обрання, Роберта Мецола окреслила пріоритети свого президентства, серед яких, зокрема, вказала необхідність протистояти політичним викликам, кліматичним змінам та пандемії коронавірусу. Серед іншого вона згадала й можливу російську агресію щодо України. За словами президентки ЄП, атака на Україну є спільним викликом всьому Євросоюзу.

На знімку: Роберта Мецола виступає на меморіальному вечері, присвяченому Давіду Сассолі, що днями відбувся у Європарламенті.

Фото зі сторінки у Твіттері Роберти МЕЦОЛИ.