Естонські парламентарії закликають усі держави беззастережно підтримати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

«2014 року Україна стала жертвою неспровокованої агресії, наслідки якої досі не ліквідовано, і в Європі відбувається швидка ескалація загроз у сфері безпеки», — йдеться у зверненні, розміщеному на сайті Рійгікогу. Естонські парламентарії рішуче засуджують спрямовану на Україну агресію з боку Російської Федерації та анексію Криму.

«Рійгікогу наголошує, що жодна держава за межами Європейського Союзу або Організації Північноатлантичного договору не має права вето на розширення цих організацій. Членство України в міжнародних організаціях — це рішення України та даних організацій, треті сторони не мають права голосу в цьому питанні», — йдеться в заяві й зауважується, що «жодне з рішень, що стосуються суверенітету України, не можна ухвалювати заочно. Політика сфер впливу в Європі більше не застосовується, і Рійгікогу засуджує будь-які спроби відновлення сфер впливу в Європі».

«Одна з передумов забезпечення миру в Європі — це припинення агресії Російської Федерації стосовно України», — наголошують естонські парламентарії.