Розпорядження про перейменування підписав директор департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор.

Як повідомляють у КМДА, підставою для підписання стало рішення Київради про перейменування, прийняте ще в 2017 році, але відтерміноване через судові позови противників декомунізації та деімпералізації. Згідно з документом, на честь політика та державного діяча Романа Шухевича назвали станцію трамвая на однойменному проспекті.

Крім станції швидкісного трамвая, зупинки «Станція Романа Шухевича» з’явилися на маршрутах автобусів № 27, № 73, № 100, № 101, № 114 та тролейбусів № 29, № 30, № 31, № 47.

До 28 лютого комунальники Київпастрансу мають змінити таблички з назвами об’єктів та довести інформацію про перейменування до відома приватних перевізників.

В історію України Роман Шухевич увійшов як поборник незалежної держави, видатний політичний та військовий діяч українського революційно-визвольного руху 1920—1950 років, генерал-хорунжий, головнокомандувач УПА. У 2007 році йому посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена Держави. Посмертно іменований найвищим почесним пластовим ступенем гетьманського скоба (1950).

Радянський генерал Микола Ватутін ще до прийняття Верховною Радою закону про декомунізацію включений Українським інститутом національної пам’яті у список осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації Голодомору і політичних репресій. Утім, Ватутін не потрапив під декомунізацію. Голова УІНП Антон Дробович зазначає, що «в законі про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режиму є спеціальна обмовка щодо осіб, які брали участь у вигнанні нацистів з території України. Генерал Ватутін таким є: він, у тому числі, визволив Київ і здійснив низку наступальних операцій».