Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник голови комітету Юрій Мисягін («Слуга народу»). Спочатку, за його словами, народні депутати затвердили план роботи комітету на сьому сесію та розглянули у другому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву» (№ 6302). Нині законопроектом пропонується уточнити відповідні повноваження органів військового управління Збройних Сил України, у тому числі Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, яке є організатором руху опору, і повноваження Кабінету Міністрів. А також врегулювати питання грошової винагороди особам, які проходять військову службу під час особливого періоду, та порядок і умови підпорядкування Національної гвардії України під час введення правового режиму воєнного стану.

За підсумками обговорення народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти документ у другому читанні та в цілому в запропонованій комітетом редакції. Під час засідання обговорювались також пропозиції міністерств до плану законопроектної роботи комітету на 2022 рік.

«Звісно, традиційно ми продовжили погоджувати трирічний план закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для Нацгвардії України на 2022—2024 роки. Після ж ми перейшли до засідання в закритому режимі, аби розглянути ще низку вкрай важливих питань. Зокрема, заслухали інформацію представників Державного бюро розслідувань щодо арештованого майна Міноборони та інформацію Служби зовнішньої розвідки, ГУР Міноборони та

Управління розвідки адміністрації Державної прикордонної служби України», — повідомив Ю. Мисягін.

«Проаналізувавши інформацію, яку було заслухано від керівників трьох розвідок щодо ситуації навколо наших кордонів та ризиків повномасштабного вторгнення Російської Федерації, дійшов висновку, що ситуація і надалі залишається напруженою, але не критичною», — написав у Фейсбуці після засідання секретар комітету Роман Костенко («Голос»).

Вл. інф.