Президент України Володимир Зеленський створив раду з молодіжних питань та призначив її співголовою народного депутата Олександра Санченка (інший співголова — Олексій Дніпров, заступник керівника Офісу Президента). Про це йдеться у відповідному указі глави держави. До ради також ввійшла Ірина Борзова, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту.

«Створення молодіжної ради на найвищому рівні є важливим сигналом про збільшення уваги до розв’язання проблем молоді. Саме з її допомогою плануємо піднімати актуальні для молоді питання та знаходити шляхи їх вирішення. Минулого року ми вже оновили «молодіжне» законодавство: ухвалено закон про основні засади молодіжної політики та оновлено Національну молодіжну стратегію до 2030 року», — зазначив Олександр Санченко.

За його словами, попереду ще запуск Українського молодіжного фонду для грантової підтримки ідей та проектів молоді.

«Вірю, такими кроками нам вдасться створити всі умови, щоб молодь жила та працювала в нашій країні, а не шукала кращої долі за кордоном», — додав народний депутат.

Зазначимо, що рада є консультативно-дорадчим органом, до складу якого ввійшли 25 учасників. Члени ради також братимуть участь у підготовці, зокрема, проектів послань Президента України до народу, щорічних і позачергових послань глави держави до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України з питань, що стосуються молоді.