Під час наради командир військової частини полковник Ілля Олєйніков розповів про поточний стан справ у бригаді. За його словами, особливо гострим серед проблемних питань військових є відсутність достатньої кількості приміщень для діяльності підрозділів. «Для потреб військовослужбовців потрібно побудувати приміщення для розміщення особового складу авіаційної ескадрильї та рятувальної парашутно-десантної групи. Також необхідна споруда для розміщення особової служби та груп забез-печення», — зазначив він.

Він також розповів, що на початку січня 2022 року морські авіатори отримали новий навчальний корпус, призначений для підготовки льотного та технічного складу. Нове приміщення оснащено робочими місцями для підготовки особового складу, інтерактивними дошками, обладнано тренажерним залом із сучасним спортивним інвентарем.

Ще одним нагальним питанням для бригади є забезпечення постійним житлом військовослужбовців та організація санаторно-курортного оздоровлення дітей — членів сімей військовослужбовців.

Довідково

З’єднання було сформовано 2004 року на базі окремих (9-та змішана морська та 316-та окрема морська) авіаційних ескадрилей і 555-го морського гелікоптерного полку ВМС. Першим командиром частини став останній командир 555-го полку Юрій Москальов. 14 жовтня 2008 року морській авіаційній бригаді присвоєно найменування за місцем дислокації — Сакська морська авіаційна бригада. Під час захоплення Росією військових баз на території Криму особовий склад бригади в режимі радіомовчання, ризикуючи заблукати та не попередивши вище командування, 3 березня 2014 року евакуював техніку на материк. Гелікоптери та літаки перекинули під Миколаїв, на аеродром Кульбакине. У Криму залишилися лише несправні машини.

Частину військовослужбовців разом із сім’ями поселили на базах військового гарнізону Миколаєва, частину — в Очакові.

Також під час відвертої розмови розглянуто питання сприяння благоустрою території бригади та облаштування відкритого спортивного майданчика для авіаційних підрозділів. Усі питання детально обговорено та взято на контроль з боку влади.

У планах голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма — відвідати кожну військову частину області та розробити комплексний план розвитку зі сприяння військовим.

Миколаївська область.