Він стане символом єдності України. Про це заявили народні депутати від «Слуги народу» Сергій Штепа і Артем Кунаєв. За їхніми словами, завершення мосту стало можливим завдяки об’єднанню зусиль Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, закордонних фахівців та сотень робітників, задіяних у будівництві.

«Новий міст дасть змогу запоріжцям не стояти щодня по декілька годин у великих заторах. Раніше альтернативою були лише старі мости Преображенського, які мають по одній смузі для руху в кожен бік, та проїзд через ДніпроГЕС, що потребує капітального ремонту», — пояснив Сергій Штепа.

«Запорізькій міст, на жаль, давно перестав бути просто об’єктом критичної інфраструктури, який має забезпечити якісне і безпечне транспортне сполучення між берегами Дніпра. Він був символом популізму та корупції чиновників. Адже переправу почали будувати багато років тому, але ніяк не могли завершити», — сказав Артем Кунаєв.

Історія будівництва запорізького мосту триває майже 20 років. Міст — комплекс мостових переходів з магістраллю безперервного руху. Вони з’єднують острів Хортицю з центральною частиною Запоріжжя з одного боку, а також з Хортицьким районом міста — з другого.