Народний депутат України Сергій Нагорняк (на знімку ліворуч) організував зустріч керівника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Олега Діденка з головами територіальних громад Уманського та Звенигородського районів.

— Половина звернень виборців, які надходять до моїх приймалень на окрузі, стосується ремонту та облаштування доріг, — поділився парламентарій. — Це дуже гостре, життєво необхідне питання. Багато років ним ніхто серйозно не займався. Тому нині одним із найпріоритетніших своїх завдань я бачу системний підхід до будівництва та оновлення шляхового сполучення на 199-му окрузі. Планів щодо цього в нинішньому році маємо багато. І насамперед це довгоочікуваний ремонт проблемної ділянки із Звенигородки до колишньої шахтарської столиці Черкащини міста Ватутіного. Ці два населені пункти перебувають нині в одній територіальній громаді і транспортне сполучення між ними має бути безпечним і комфортним.

Служба автомобільних доріг у Черкаській області, повідомив Олег Діденко, вже розпочала виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва першої в області бетонної дороги державного значення Т-24-19 Звенигородка—Ватутіне загальною довжиною 8,3 кілометра.

Будівництво «бетонки» із застосуванням композитних матеріалів буде для Черкащини першим пілотним проектом.

Загалом цього року заплановано закінчити відновлення ділянок автодороги Н-16 у Звенигородському районі. Розпочати відновлення автодоріг Т-24-03 Орадівка—Христинівка—Жашків—Корсунь-Шевченківський—Мошни, Т-24-05 Жашків—Буки—Озірна та Т-24-06 /М-05/ Маньківка—Іваньки—Буки.

Також у 2022 році розпочнеться оновлення автодороги Т-24-11 Звенигородка—Катеринопіль—Тальне—Маньківка загальною протяжністю понад 33 кілометри та автотраси Р-04 від адміністративної межі Київської області до Звенигородки.

— Плани великі й напружені, — зазначив Сергій Нагорняк. — Однак я переконаний, що ми докладемо всіх зусиль і наполегливості, аби вони здійснилися й жителі Шевченкового краю мали нарешті добротні та якісні автомобільні дороги.

Черкаська область.

Фото надано Євгенією Плугіною.