На знімку: під час операції.

На таку операцію 33-літній мешканець Прикарпаття чекав понад п’ять років. Ще одну нирку, серце та печінку пересадять хворим у Києві та Хмельницькому. Органи до місця призначення зі спеціальним супроводом доправили гелікоптером.

Як повідомили на офіційній сторінці КНП ОКЛ обласної ради у Фейсбуці, це вже друга така операція на базі медзакладу. Впродовж чотирьох годин лікарі здійснювали забір органів разом із колегами з Хмельницького обласного серцево-судинного центру та Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова. Професійний супровід здійснювала бригада трансплантологів Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

«Вдячні колегам, які брали участь у такій важливій для нас події, — зазначив гендиректор Івано-Франківської ОКЛ Остап Грищук. — Це ще один крок до зміцнення позицій трансплантології в нашій країні. А головне — поступ у напрямі порятунку життів наших співвітчизників».

Ім’я донора не розголошують, лише наголошують, що таким було прижиттєве бажання хворої людини, а вже як медики констатували смерть мозку, рідні підписали необхідні документи.

У лікарні висловлюють щирі співчуття та подяку родині донора. А трансплант-координатор Лілія Шевага акцентує, що це надзвичайно людяне та свідоме рішення дасть змогу продовжити життя ще чотирьох осіб.

Івано-Франківськ.

Фото зі сторінки ОКЛ у Фейсбуці.