На знімку: Сергій Моргунов (праворуч) ознайомив Міхаеля Бродського з ситуативним безпековим Центром, у створенні якого використали досвід ізраїльтян.

Стажування вінницьких медиків у клініках Ізраїлю, розвиток медичного туризму та активізацію відносин з містом-побратимом Бат-Ям обговорили міський голова Вінниці Сергій Моргунов з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським.

Ізраїльський дипломат уперше побував у місті над Південним Бугом. Під час спілкування з міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим багато уваги приділили співпраці у медичній галузі. Десять років тому за підтримки Ізраїлю у Вінниці створено Діагностичний медичний центр. Гість оглянув його роботу. Сергій Моргунов поділився думками, що вінничани мають намір залучити кращий досвід організації роботи реанімаційних відділень та відділень екстреної допомоги. Саме таку категорію медиків планують направити на навчання до Ізраїлю. Просив сприяння і допомоги в організації стажування. Досягнуто попередньої домовленості у вирішенні важливого питання. Гість повідомив, що ізраїльська сторона готова до поглиблення співпраці з Вінницею, інтерес в цьому виявляє медичний бізнес у форматі державно-приватного партнерства.

"Ізраїль готовий більше інвестувати в Україну за умови прозорості середовища, - зазначив дипломат. - Наші компанії зацікавлені у реалізації проектів у сфері переробки аграрної продукції". Міський голова повідомив, що майданчиком для реалізації таких проектів може стати Вінницький індустріальний парк, де вже працює низка зарубіжних компаній. Вінничани прагнуть також активізації відносин з містом-побратимом Бат-Ям і тут, на думку керівника громади, не зайвим було б сприяння посольства.

Міхаель Бродський та координатор проектів MASHAV Діана Журомська передали Вінницькій дитячій інфекційній лікарні засоби індивідуального захисту та витратні матеріали. Це допомога медичному закладу Посольства Ізраїлю. "Загалом прийнято рішення надати допомогу трьом інфекційним лікарням - у Вінниці, Умані й Ужгороді. Наша держава й надалі допомагатиме Україні в подоланні пандемії".

Фото з сайту Вінницької міськради.