Для бюджетних закладів тепло подорожчало на 29 відсотків, для побутових споживачів — на 35, а для решти — аж на 78 відсотків. У компанії

«Сумитеплоенерго», яка опалює більшу частину міста, такий злет пояснюють значними збитками, отриманими нинішнього опалювального сезону. Через брак вугілля в листопаді, грудні та січні доводиться використовувати виключно газ, а він дуже дорогий. Партія вугілля очікується не раніше середини лютого, але й воно коштуватиме значно дорожче, ніж раніше.

Різницю в тарифах для населення між попереднім та нинішнім опалювальними сезонами теплопостачальним підприємствам має відшкодувати міськрада — це передбачено меморандумом, підписаним з урядом. Однак у «Сумитеплоенерго» стверджують, що необхідних коштів з міського бюджету не отримують, і з початку опалювального сезону накопичилась заборгованість у 25 мільйонів гривень. Іншому теплопостачальнику Сум, Котельні Північного промвузла, міськрада завинила ще більше — невідшкодована різниця в тарифах становить 36 мільйонів гривень, інформує наш власкор Володимир ЧЕРНОВ.