У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася підготовка українських військовослужбовців до застосування новітніх протитанкових ракетних комплексів NLAW, які надав нашому війську уряд Великої Британії.

Їхнє призначення — знищення броньованих машин і танків на максимальній відстані до 800 метрів. Комплекс має інерційну систему наведення та магнітний підривач. Бойова маса — 12,5 кг — дає змогу для ведення вогню залучати лише одного піхотинця. Такої зброї не має російська армія. Перше заняття, яке проводили інструктори тренувальної місії Великої Британії в Україні ORBITAL, відвідав начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він розповів, що невдовзі перші десятки військовослужбовців Збройних Сил України зможуть не лише ефективно застосовувати ПТРК, а й самі навчатимуть українських воїнів.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук висловив слова подяки вищому військовому керівництву нашої держави за довіру та можливість розпочати навчання саме з 184-го Навчального центру, а також уряду Великої Британії та інструкторам місії ORBITAL.

«Переконаний, спільними зусиллями ми захистимо нашу Батьківщину від будь-яких зазіхань агресора», — наголосив Павло Ткачук.

Львів.

На знімку: під час навчань у 184-му центрі.

Фото Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.