Сьогоднішня підтримка України з боку міжнародної спільноти є безпрецедентною. Вона чи не вперше полягає не в політичних заявах солідарності, а в наданні дієвої військової допомоги. Про це заявила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Єдність українців і єдність усього світу є вирішальними нині. Від імені Верховної Ради України хочу подякувати всім нашим міжнародним партнерам за консолідовану підтримку в надзвичайно складний для нашої історії момент. Ми вдячні нашим союзникам — США, Великій Британії, Естонії, Литві, Латвії, Чехії, Швеції та іншим країнам — за рішучі кроки з постачання оборонного озброєння та боєприпасів в Україну», — підкреслила Олена Кондратюк.

Окремі слова вдячності заступниця глави парламенту висловила всім іноземним політикам, дипломатам, активістам які в ці дні проводять масштабний світовий флешмоб #StandWithUkraine, демонструючи єдність з українським народом.

«Дякуючи нашим партнерам за підтримку, ми, як Верховна Рада України, маємо показати відповідальний приклад своєї праці над покращенням законів, які стосуються територіальної оборони та доступу громадян до служби в ній. А також інвестицій у виробництво власної зброї для захисту та оборони України», — зазначила Олена Кондратюк.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.