Фінансово-бюджетні та земельні проекти, зміни в низці муніципальних програм, а також придбання в лізинг 26 трамваїв і виплата щомісячної допомоги постраждалим від політичних репресій — ці та інші питання розглянули депутати Дніпровської міської ради на черговій сесії.

Було вирішено, зокрема, що громада придбає в лізинг 26 трамваїв типу T4DM, які раніше експлуатувалися, на суму майже 58 мільйонів гривень. За гроші банку закуплять і запасні частини, матеріали для проведення капітального ремонту трамваїв з урахуванням колій. Також до списку приватизації об’єктів нерухомості комунальної власності депутати внесли ще 15 — загальною площею понад 1,2 тисячі квадратних метрів.

«Прийнято доволі багато рішень про земельні відносини, приватизацію комунальної нерухомості, яка продається через систему ProZorro.Sale. Це цілком зрозуміла, прозора й конкурентна процедура. Міський бюджет отримує нові надходження, а малий і середній бізнес — приміщення під свою діяльність», — розповів секретар міської ради Олександр Санжара.

Крім того, із січня нинішнього року громадяни, що постраждали від політичних репресій, отримуватимуть щомісячну допомогу з бюджету міста в розмірі однієї тисячі гривень. Ідеться про членів родин репресованих громадян — подружжя, дітей, які спільно проживали із засудженим, а також піддалися наслідкам пере-
слідувань за політичною ознакою. У Дніпрі проживають до сорока таких осіб.

Дніпро.