Як повідомили в МВС, подія сталася 27 січня близько 3.40 ранку на території Південного машинобудівного заводу.

Військовослужбовець Національної гвардії України під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців. За інформацією правоохоронців, загинули п’ятеро осіб, ще п’ятьох з пораненнями госпіталізували. Вони перебувають у лікарні імені Мечникова.

«Артема Рябчука затримали співробітники поліції в Дніпропетровській області. Він нестиме найсуворішу відповідальність, передбачену законом. За моїм наказом буде створено комісію з вивчення обставин, які могли призвести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого призвали для того, щоб навчити, як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег», — повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці керівник МВС Денис Монастирський.

Подію вже прокоментував Президент Володимир Зеленський. Він заявив, що очікує від правоохоронців повного інформування суспільства про всі обставини злочину. «Мотиви вбивці, те, як таке стало можливим, — усе має бути проаналізовано максимально детально. Обов’язкові кадрові висновки має бути зроблено найближчим часом», — зазначив він.