На Олімпійських іграх-2022 у Пекіні, які урочисто відкриють у п’ятницю, 4 лютого, проводитимуться змагання у 15 дисциплінах: біатлоні, бобслеї (зокрема скелетоні), керлінгу, хокеї, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треку і ковзанярському спорті, гірськолижному спорті, лижних перегонах, фристайлі, лижному двоборстві, стрибках з трампліна і сноубордингу.

Загалом розіграють 109 комплектів медалей — на сім більше, ніж у Пхенчхані-2018 (Республіка Корея).

Нові дисципліни передбачені у бобслеї, шорт-треку, лижному фристайлі, стрибках з трампліна та сноубордингу.

***
Як уже повідомлялося, на майбутніх змаганнях виступатимуть 45 спортсменів з України, котрі боротимуться за нагороди у 12 дисциплінах. Вони вийдуть на старти змагань у біатлоні, лижних перегонах, фігурному катанні, санному спорті, фристайлі, стрибках з трампліна, шорт-треку, гірськолижному спорті, сноубордингу, лижному двоборстві, скелетоні та бобслеї.

Відомі суми призових, котрі передбачені для наших атлетів у разі здобуття олімпійської відзнаки.

«Золото» — 125 тисяч доларів (3,5 мільйона гривень); «срібло» — 80 тисяч доларів (2,2 мільйона гривень); «бронза» — 55 тисяч доларів (1,5 мільйона гривень).

***
МОК офіційно оприлюднив спеціальні правила для хокейного турніру на Іграх-2022. Зокрема, якщо один із фіналістів не може набрати необхідну кількість гравців (травми, коронавірус), його замінює переможець зустрічі за «бронзу». Якщо переможець матчу за третє місце не може зіграти фінал, то його замінює четверта команда. А далі заміни йдуть уже, враховуючи рейтинг.

І лише якщо обидві вирішальні ігри турніру (фінал та матч за третє місце) не відбудуться через недостатню кількість гравців у заявці, бронзові та золоті медалі дістануться одразу двом командам. Отже, чемпіонами можуть стати одразу дві збірні.

Зимові Олімпійські ігри, як відомо, відбудуться у Пекіні (КНР) з 4 по 20 лютого.