Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час вшанування пам’яті Героїв Крут на Аскольдовій могилі в Києві.

До церемонії також долучилися Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк та голови парламентських комітетів.

Учасники церемонії поклали квіти до пам’ятного хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі в Києві та до пам’ятних стел «Іловайськ», «Дебальцеве» та «Донецький аеропорт». Також керівництво парламенту вшанувало пам’ять Героя України Олександра Клітинського, який загинув у Будинку профспілок під час Революції Гідності, та загиблого в боях за Іловайськ кавалера ордена Данила Галицького Маркіяна Паславського.

«Хоробрими та сильними не народжуються — ними стають. Герої Крут — приклад звитяги, жертовності та неймовірної любові до Батьківщини. 104 роки тому молоді юнаки добровільно стали на захист України, її свободи та майбутнього. Історія має властивість повторюватися. Як і століття тому, сьогодні ми знову маємо захищатися від російської агресії. Захищати нашу незалежність, нашу свободу, нашу самобутність. Українська державність вистояла тоді, вистоїть і сьогодні. Україна залишиться єдиною, соборною та незалежною», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України поспілкувався з Тамарою Швець — дружиною Героя Небесної Сотні Віктора Швеця. Вона зазначила, що «держава буде існувати доти, поки ми будемо пам’ятати про наших героїв. Вони прокладають нам шлях у світле майбутнє. Ми маємо пишатися тим, що завдяки їм весь світ дізнався, хто такі українці».

Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА. 

Більше фото тут.