За його словами, в столиці організатори планували залучити до 5 тисяч осіб, з яких 1,5 тисячі — «тітушки», котрі мали влаштувати бійки з правоохоронцями.

«Це планувалося заздалегідь. Обов’язково мало бути насильство серед учасників цього мітингу. Мала пролитися кров. До того ж була заготовлена спеціальна, в тому числі і бутафорська, кров, яка внаслідок конфлікту з правоохоронцями мала начебто пролитися серед активістів», — повідомив очільник силового відомства.

За його словами, такі акції планувалися також у низці міст у Сумській, Чернігівській, Черкаській і Полтавській областях.

Міністр порівняв плановані мітинги з 2014 роком, коли «в Луганську, Донецьку, в Криму привозилися люди спеціально — на той час з РФ, піднімалися псевдоактивісти, які також начебто демонстрували волю місцевого населення до змін, провокували насильство».

Зі свого боку, голова Національної поліції України Ігор Клименко на брифінгу додав, що зловмисники готували акції та мітинги, зокрема, біля Офісу Президента.

«Організатор спільно зі своїми помічниками підшукував українців, які за гроші готові були допомогти в організації і проведенні цих акцій. І перша така акція мала відбутися саме в Києві», — сказав він.