«Ціна перемоги — новий світ, але це світ, який ми маємо створити». Це слова Володимира Горбуліна, якими Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний (на знімку) закінчив свій виступ на конференції «Гібридні виклики сучасного світу, Україна та загрози».

Мета конференції, що відбулася у Києві, полягає в обговоренні особливостей порядку денного розвитку геополітичної ситуації у світі, безпекової ситуації України та особливостей гібридних впливів, які формує Російська Федерація.

Організатором заходу став Благодійний фонд «Мир і Ко» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час конференції.

«Ми маємо йти до перемоги. Маємо навчитися боротися і перемагати ворога в умовах гібридної війни як новітньої форми глобального протистояння. Гібридна війна характеризується низкою чинників, які ускладнюють протидію. Це передусім відсутність чітко виражених часових горизонтів. Це незрозумілість цілей противника. Це також велика кількість просторів, у яких вона може проводитися. Збройне протистояння, військовий вимір у гібридній війні теж присутні. І це вже наша робота як військових. Ми, українці, довели спроможність захищатися. Війна триває восьмий рік. І те, що вона торкнулася не всіх громадян у нашій країні, — це заслуга Збройних Сил України. У 2014 році ми побачили різку зміну реальності. Ми були впевнені, що право на свободу, недоторканність кордонів, суверенітет є непорушним. Ми вірили, що людство вже винайшло механізми для підтримання миру. Але побачили реваншистські імперії з неадекватними вождями, які хочуть змінити світовий порядок, — зазначив у своєму виступі генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Головнокомандувач Збройних Сил України висловив сподівання, що результатами роботи конференції стануть практичні напрацювання, які допоможуть перемогти у гібридній війні і досягти єдності та стійкості суспільства.

Текст і фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.