У столичній бібліотеці сімейного читання відбулася презентація барабанної терапії для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями (на знімку). Захід організовано за підтримки народного депутата України Дениса Дзензерського, всеукраїнської благодійної організації «Волонтерське об’єднання «Крила» і школи етнічних барабанів «GoDoPaTa».

«Якщо ця методика отримає позитивні відгуки після презентації, ми плануємо надалі розвивати цей напрям, сприяти відкриттю постійного гуртка з навчання гри на етнічних барабанах. Можливо, проведемо презентацію в дитячому будинку для дітей з обмеженими можливостями в Дніпропетровську, який ми систематично підтримуємо вже протягом року», — каже народний депутат Денис Дзензерський.

«Я переконана, що саме толерантність, а не жалощі та співчуття, має визначати ставлення суспільства до соціально незахищених категорій населення. Ми зобов’язані міцно закріпити у свідомості сучасних дітей це почуття, оскільки воно визначає моральний, суспільний і демократичний розвиток суспільства», — зазначила голова ВБО «ВО «Крила» Ярослава Токар.

За словами тренера школи етнічних барабанів «GoDoPaTa» Альони Красновської, барабанна терапія є однією з методик реабілітації дітей з ДЦП і аутизмом. Вона позитивно впливає на координацію рухів рук і очей, а також підвищує позитивний емоційний фон дітей, знижуючи тривожність. І головне — може допомогти покінчити із соціальною ізоляцією і створити позитивні стосунки.

Фото надано прес-службою народного депутата Дениса Дзензерського.