Добра, світла, щира, при хорошій пам’яті, Терезія Іванівна про своє життя та родину може розповідати годинами. Каже, що у ньому вистачало всього: і смутку, і радості. Роки були радісні й тяжкі, святкові й буденні, насичені подіями та непередбачуваними змінами. Ювілярка за своє життя пережила чимало та стала свідком народження незалежної Української держави.

Рідні Терезії Іванівни діляться секретами довгожительки. Кажуть, що гори, природа, здоровий спосіб життя — саме ці речі дають сили жити далі. Незважаючи на поважний вік, ювілярка своєю життєвою силою надихає ближніх на щоденний труд. Вона вміє так сказати, що й не образишся, але зрозумієш, що треба йти за новим, що ти маєш цієї і кожної нової днини щось зробити, чогось досягти. Бо життя не стоїть на місці й дається людині раз...

Ці слова, як і вчинки, надихають. У колі найрідніших святкувала Терезія Іванівна 100-річний ювілей. Привітали її й від імені (на знімку) народного депутата Василя Петьовки та вручили цінні подарунки. Родичі іменинниці дякують усім, хто долучився до вітань тієї святкової днини. Ну і бажають найціннішого — здоров’я для всіх жителів рідного Закарпаття і України. Бо коли є здоров’я, то є охота й працювати, робити будні насиченими, а свята — радісними.

Ужгород.

Фото прес-служби Василя ПЕТЬОВКИ.