Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА

Україна воює не тільки за себе, за свою територію, за свій народ — вона стоїть на фарватері захисту цивілізаційних цінностей всього світу. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Президентом Міжпарламентського Союзу Дуарте Пашеку.

Голова парламенту наголосив на важливій ролі Міжпарламентського Союзу в обстоюванні міжнародних принципів поваги до суверенітету і територіальної цілісності кожної країни та подякував за підтримку України. Він підкреслив, що Україна є і буде прибічником європейських цінностей та демократії.

«Ми є прихильниками поваги до інших країн і вимагаємо того самого і щодо себе. Ми не можемо терпіти тиск РФ та нікому не дамо права вказувати нам, як визначати наше майбутнє», — зазначив він.

Руслан Стефанчук окремо звернув увагу на те, що Верховна Рада України веде широкий діалог з парламентами світу щодо санкційної політики проти РФ.

«Ми ведемо мову з парламентаріями, зі спікерами різних парламентів щодо утримання як економічних, фінансових, безпекових санкцій, так і щодо розгляду персональних санкцій до найвищого керівництва РФ», — поінформував Голова Верховної Ради України.

За словами голови парламенту, активізовано всі групи дружби та участь України у різних міжпарламентських асамблеях.

«Також ми хочемо активізувати цього року так званий парламентський вимір Кримської платформи, і будемо дуже вдячні Міжпарламентському Союзу за сприяння у цьому. Ми хочемо доводити світу приклади і факти порушення прав людини на Кримському півострові, який є частиною України», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради звернувся до Дуарте Пашеку з ініціативою провести міжпарламентську конференцію в Україні.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.