Фото: vmr.gov.ua

Вінничани долучилися до проекту з метою запозичення досвіду європейських країн у питанні трансформації міського простору на базі оновленої Лейпцизької Хартії місцевого самоврядування. «Наші пропозиції розглядатимуться крізь призму принципів і засад інтегрованого розвитку міст, закріпленого у Лейпцизькій Хартії місцевого самоврядування», — наголошує Назар Коваленко, заступник директора комунального підприємства Вінницької міськради

«Інститут розвитку міста». Його слова цитує сайт міськради у повідомленні про долучення міської громади до проекту «Діалоги для міських змін (D4UC».

За словами Назара Коваленка, вінничани представлять на обговорення учасникам «Діалогів...» два проекти — «Вінницька миля» та «Вулиця Грушевського — спільний простір». Спілкування учасників проекту відбуватиметься у форматах онлайн та офлайн. У березні цього року буде можливість ознайомитися з вирішенням аналогічних питань у німецьких містах Лейпциг, Мангайм, Фрайбург і Боттроп. Розмова відбуватиметься онлайн. У форматі живого спілкування учасники проекту планують зустрітися у Львові наприкінці наступного місяця.

Вінничани мають намір доопрацювати згадані вище плани відповідно до потреб міста та його мешканців у співпраці із зарубіжними експертами та консультантами. Ідеться про врахування безпекових та екологічних питань, привабливість території, зручності для містян тощо.

У проекті «Діалоги для міських змін (D4UC» також беруть участь Київ, Львів та Чернівці. Його реалізують за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Вінниця.