Саме тут талановита місцева майстриня-лялькарка, керівниця гуртка «Колорит» Світлана Д’яченко влаштувала свій перший майстер-клас для дітей і дорослих. Під її орудою всі присутні в теплому колі вчилися виготовляти прадавні українські обереги — ляльки-мотанки.

Виготовила їх і заступник міського голови Інна Авраменко. Привітавши земляків із гарним почином, вона підкреслила значущість цієї події, важливість неформального спілкування людей різних поколінь. Адже в такій світлиці всіх об’єднує не тільки спільне заняття, а насамперед творення особливої аури, яка допомагає кожному відчути себе українцем, заглибитися до першоджерел свого роду й народу.

Водночас були висловлені сподівання на те, що «Етносвітлиця «Берегиня» стане центром народної творчості громади, і в цьому осередку всі охочі вчитимуться азів декоративно-вжиткового мистецтва та вдосконалюватимуть свою майстерність. Зрештою, учасники зустрічі подякували Світлані Д’яченко за цікавий і пізнавальний майстер-клас та сфотографувалися на згадку (на знімку).

Полтавська область.

Фото з сайту Глобинської міськради.