Про це розповіла консультант з економічних питань «Українського інституту майбутнього» (UIF) Юлія Самаєва.

Основними причинами виїзду українців на роботу за кордон є низька заробітна плата, відсутність роботи за спеціальністю та складна економічна ситуація в країні.

«Щороку 300—400 тис. українців виїжджають на роботу за кордон. Переважно в Угорщину, Словаччину, Польщу та інші країни, де існують спеціальні програми залучення наших громадян: спрощення правил в’їзду та перебування, соціальні пакети, пільги, програми залучення студентів та школярів... Через 10 років Україна може втратити майже 5 млн трудового населення», — зазначає експерт.

Достовірних цифр, які відображають реальну трудову міграцію, немає. Тому Україні вже сьогодні потрібне розроблення нової стратегії міграційної політики, яка знизить ризики втрати робочих рук у країні.

Самаєва вважає, що стратегія боротьби з відпливом трудових ресурсів обов’язково має містити дві складові. Це повернення українських мігрантів на батьківщину та залучення трудових мігрантів з інших країн.

Тим часом за різними даними — офіційних підрахунків немає — нашу державу полишило від 5 до 7 млн заробітчан. Український союз промисловців і підприємців (УСПП) за допомогою консорціуму українських університетів підрахував, що 60% з них повертатися не планують, сплачуючи всі податки та внески до пенсійних фондів країн перебування.

Обсяг приватних грошових переказів в Україну з-за кордону у минулому році становив 15,03 млрд доларів. Це рекордна сума, на 3 млрд більша, ніж роком раніше. Порівняно із цим обсяг іноземних інвестицій чи навіть макрофінансова допомога міжнародних інституцій-партнерів є незначною.

Хтось може подумати, що це непогано: валютні надходження стимулюватимуть купівельну спроможність на внутрішньому ринку. З одного боку, це так. З другого — такий ефект непрогнозований та короткочасний. А от втрати від відтоку робочих рук в Україні — це вже сотні мільярдів доларів: несплачених податків, невідкритих фірм, відсутність адекватного до зростання цін і тарифів збільшення заробітних плат.

«Польща, Німеччина та інші країни, що відчули колосальні позитивні впливи від наявності кваліфікованих, освічених мігрантів з України, приймають рішення про лібералізацію працевлаштування. Якщо поляки раніше давали змогу працювати без оформлення відповідних дозволів тільки 6 місяців, то нещодавно збільшили цей термін аж до 2 років. Безперечно, це стимулює потік заробітчан з України», — наголосили в УСПП.

А що таке твердження експертів недалеке від істини, свідчить принаймні недавнє повідомлення про те, що у Польщі, наприклад, сьогодні рекордний попит на українських заробітчан. Про це йдеться і у дослідженні «Барометр професій», проведеному на замовлення міністерства сім’ї та соціальної політики Польщі, повідомляють в аналітичному центрі агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Проблем з пошуком роботи не буде ані для спеціалістів, ані для осіб без кваліфікації, запевняють експерти. Понад те, у дефіциті 30 професій! Найбільші проблеми з підбором кадрів виникають у будівельній, транспортно-логістичній галузях та промисловості.

Додамо, збільшення дефіциту робочої сили на польському ринку праці пояснюють швидким відновленням польської економіки після пандемії.

Підсумовував Віктор БОНДАР.