Народний депутат по 127-му виборчому округу Олександр Пасічний (на знімку перший ліворуч) побував в Очакові, де ознайомився з перебігом реконструкції об’єктів загальнодержавної програми «Велике будівництво».

У місті реалізують одразу два масштабні проекти в рамках цієї програми. Це повне відновлення та осучаснення стадіону «Артанія» та капітальний ремонт дитячого садочка «Сонечко».

Минулого року на реконструкцію стадіону спрямовано 20 мільйонів державних коштів.

Олександр Пасічний домовився та порозумівся із заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Ігорем Кузьміним та Очаківським міським головою Сергієм Бичковим про продовження спільного співфінансування президентського проекту. Народний депутат сприятиме виділенню 30 мільйонів коштів державної субвенції у цьому році, аби ввести в експлуатацію другу чергу реконструкції стадіону.

«Окрім значення суто спортивного, новий сучасний стадіон має і туристичну привабливість. Адже розташований на узбережжі моря. Тут побудують готельній комплекс, тож до Очакова приїдуть ще більше туристів та людей, які займаються спортом. З урахуванням того, що вже збудована прекрасна траса, кількість туристів збільшиться в рази. А я запропоную проводити на Очаківському стадіоні змагання навіть не українського, а європейського масштабу», — зазначив народний депутат.

Завдяки програмі «Велике будівництво» вдалося розпочати та продовжити ремонт дитячого садочка «Сонечко», який є найбільш популярним серед молодих батьків приморського міста.

Також народний депутат відвідав комунальне некомерційне підприємство «Очаківська багатопрофільна лікарня», де відкрито сучасну кисневу станцію. Вона здатна надавати кисень обсягом у 200 літрів і абсолютно автономно постачатиме кисень для лікування хворих на ковід та тих, хто потребує кисневої підтримки.

Парламентарій узяв участь у відкритті нового рентген-відділення в лікарні, де встановлено цифровий рентген-діагностичний комплекс, закуплений коштом державної субвенції в сумі 3,5 мільйона гривень. Саме Олександр Пасічний сприяв оновленню медичного закладу, адже вважає, що «в розпал пандемії коронавірусу насамперед потрібно забезпечити якісні медичні послуги, надавши закладам охорони здоров’я сучасне обладнання».

Миколаївська область.

Фото автора.