У селі Гринява Верховинського району днями відкрили капітально відремонтований ліцей. Для одного з найвіддаленіших сіл Білоберізької територіальної громади це справжнє свято. Тут у комплексі є дошкільне відділення, початкова школа та гімназія, яка обслуговує й дітей із сусідніх Білої Річки, Пробійнівків, Грамотного та Голошини. Обнови відбулися за державною програмою «Спроможна школа для кращих результатів».

«Завдяки проекту освітній заклад оснастили засобами для впровадження сучасних інформаційних технологій. А це сприятиме розширенню можливостей для організації якісного навчально-виховного процесу. Капітально відремонтовано учнівські класи, спортивний зал, коридори, харчоблок. Сучасним приладдям та всім необхідним оснастили п’ять навчальних кабінетів», — відзначила директорка ліцею Ганна Рубаняк.

На урочистості завітали народний депутат Володимир Тимофійчук (на знімку в центрі), заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Вадим Созоник та заступник директора департаменту, начальник управління освіти і науки ОДА Ігор Гаврилюк, голови Верховинської ОДА Василь Бровчук та районної ради Юрій Філипчук, очільник Білоберізької сільської ради Дмитро Іванюк, депутати місцевих рад, директори на-
вчальних закладів, начальники відділів та установ громади, місцеві жителі та учні ліцею.

Голова РДА Василь Бровчук акцентував на великій державній підтримці, сприянні народного депутата Володимира Тимофійчука, обласної та районної влади та, звісно, керівництва Білоберізької територіальної громади й самих освітян.

«Завдяки злагодженій, наполегливій та консолідованій роботі дирекції та педагогічного колективу, технічного персоналу ліцею, в тісній співпраці із владою, відповідальній роботі будівельників усі заходи впровадили вчасно, — сказав у вітальному слові народний депутат Володимир Тимофійчук. — Навчальний процес здійснюється в гарно відремонтованих кабінетах, із сучасними мультимедійними та комунікаційними засобами. Так і має бути. Україна має майбутнє!».

Івано-Франківська область.

Фото з відкритих джерел.