«Хочемо миру, тому створюємо потужні умови для національного спротиву, — зазначив у своєму виступі перед депутатами голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий. — Для якнайшвидшого формування підрозділів тероборони (ТрО) необхідне додаткове фінансування».

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці В’ячеслава Соколового.

Своїм рішенням депутати дофінансували Комплексну оборонно-правоохоронну програму Вінницької області на 2021—2025 роки. Додатково виділили три мільйони гривень, які спрямують на виконання мобілізаційних заходів та матеріально-технічне забезпечення суб’єктів ТрО.

Місцева влада передала для новостворених підрозділів приміщення для пунктів управління, а також для зберігання зброї, боєприпасів, зв’язку, документів. Але їх необхідно привести у відповідність до встановлених вимог.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зустрівся з командиром ТрО області підполковником Юрієм Парадюком. Керівник міської громади повідомив про надання протягом цього року п’яти мільйонів гривень на потреби функціонування ТрО.

За словами Юрія Парадюка, на території Вінниччини сформовано сім батальйонів, по одному в кожному із шести районів, ще один — безпосередньо в обласному центрі. Батальйони об’єднано в бригаду, штаб якої дислокуватиметься неподалік Вінниці на території колишньої військової частини.