Засвідчити підтримку України в непростий час і передати думки та настрої жителів українських міст міжнародним лідерам на найближчій Мюнхенській безпековій конференції. З такою метою в Дніпро прибули європейські політики і представники Наглядової ради Ялтинської європейської стратегії (YES). Члени делегації зазначили, що зупинили свій вибір на Дніпрі не випадково: за вісім років місто, що розташоване за двісті кілометрів від фронту, навчилося жити холодним розумом.

«Ми тут — з вами. Весь світ говорить про потенційний початок війни та російську агресію. І це та причина, чому ми тут стоїмо сьогодні. Ми готові продовжувати нашу дипломатичну співпрацю та підтримувати Україну в її праві на вибір та свободу. Сподіваюся, що ця ситуація розв’яжеться мирно — у межах дипломатії та міжнародного права», — заявила екс-президентка Республіки Естонія Керсті Кальюлайд.

Колишній президент Польщі, голова Наглядової ради YES Олександр Кваснєвський підкреслив, що підтримка України має бути не тільки на словах, а й у справах. «Якщо не буде найтрагічнішого сценарію, Кремль і Путін, як президент РФ, працюватимуть так, щоб Україна була під впливом Росії. Боротьба в різних формах триватиме. Це буде складний час. І він потребує міжнародної солідарності. Впевнений, що і НАТО, і Європейський Союз, і США як лідер західного світу робитимуть усе, щоб підтримка була не лише на словах, а й у діях», — сказав Александр Кваснєвський.

Міністр закордонних справ Швеції (2006—2014 рр.), прем’єр-міністр Швеції (1991—1994 рр.) Карл Більдт і віце-президент Havas Group, виконавчий співголова Havas Worldwide Стефан Фукс підтвердили, що Україна повинна мати підтримку демократичного світу, щоб вистояти.