Лариса Паламарчук (праворуч) з авторкою і виконавицею пісень Олександрою Джафарі.

«Цеглинки з перехрестя» — збірка віршів різних років. «Це те, що бачилось і чулось у Житомирі, що підказував величний та рідний водяний простір...» — каже авторка. «Житомир став для мене рідним. Причиною є перше і останнє кохання, друзі, пригоди, люди. Ми всі різні, та нас об’єднує одне — місто. Всі ці вірші написані саме в Житомирі».

Лариса Паламарчук подякувала всім, хто словом та ділом підтримав народження книжки. Вражав і музичний супровід у виконанні гурту «Амальгама», до якого приєднався з баяном Олексій Бродецький. Звучали віолончель, флейта, пімак, барабан, джембе, бубон, металофон, японські дзвіночки, індійська тампура, домра, допомагав і комп’ютер... Одна з гостей, Тетяна Воронова, виконала нову пісню на вірш «От ви кажете, що я дивна».

«Це не презентація, а справжнє театральне дійство», — зазначила Наталія Кірик, вчителька української мови з Новогуйвинської гімназії. Доповнила гостя з Черкас Оксана Галаєва: «Хотілося б, щоб авторка видала другу збірку — можливо, прози, бо в неї вона теж потужна. І сподіваюся, що Лариса поповнить ряди Спілки письменників».

«Цеглинки з перехрестя» надруковоно за кошт обласного бюджету у межах проекту видання соціально значущої літератури. Це вже не перша книжка авторки, реалізована в рамках згаданого проекту. Раніше спільно з Вадимом Жалюком були видані «Трикутна луна» та «Синусоїда руху».

Лариса Паламарчук — організаторка та редакторка щорічного Всеукраїнського літературного фестивалю «Шодуарівська альтанка», авторка публікацій на LITCENTR. Її твори вміщені в багатьох альманахах. Вона переможниця численних літературних фестивалів, входить до журі Всеукраїнського фестивалю «Ан Т-Р-Акт» (Херсон), співорганізаторка онлайн-читань «ZOOMошестіє», в яких беруть участь поети з України, Білорусі, Польщі, Болгарії, Туреччини тощо.

Житомирська область.

Фото автора.