Загалом торік було подано 64 пропозиції. З них відібрано для участі у конкурсі 36.

Найбільше голосів — 124, або 12,5 відсотка — набрала пропозиція інженера реакторного цеху (РЦ-2) Віталія Гньонного: «Допомога притулку для бездомних тварин». Віталій запропонував передавати харчові відходи зі станційних їдалень у Вараський притулок для бездомних тварин.

Друге та третє місця за результатами голосування посіли пропозиції начальниці відділу служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації Ганни Треущенко «Про медогляд» (112 голосів) та інженера цеху теплової автоматики та вимірювань Максима П’ятенка «Контроль проходження медоглядів» (106 голосів). До речі, в опитуванні взяли участь 989 працівників станції.

Додатково комісія відзначила ще три пропозиції, які можна вважати корисними в плані підвищення рівня культури виробництва: начальника дільниці електричного цеху Віктора Грушевого, заступника начальника цеху дезактивації та радіоактивних відходів Едуарда Суховерхого та начальника зміни цеху теплової автоматики Валерія Кладька.

Авторів всіх відзначених пропозицій нагороджено грошовими преміями.

До речі, конкурс пропозицій керівництву РАЕС проводиться більше десяти років. Кожен працівник може безпосередньо звернутися до керівництва станції з власними ідеями. Усі пропозиції особисто розглядає генеральний директор Павло Павлишин. Спільно з керівниками підрозділів визначаються можливі шляхи їхньої реалізації. Так, у 2021 році було реалізовано 41 відсоток поданих пропозицій.

Вікторія ЛЕОНОВА, керівник прес-центру Рівненської АЕС.