Валовий збір урожаю зернових та зернобобових культур на Вінниччині становить 5027,3 тисячі тонн. Про це кореспонденту «Голосу України» повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик. 

За його словами, з цієї кількості 2,8 мільйона становить кукурудза. Із загальної площі качанистої 347,8 тисячі гектарів залишилося зібрати ще на 11 тисячах гектарів. Середня врожайність зернової кукурудзи становить 82,7 центнера з гектара. Торік цей показник був значно гірший — 58,1 центнера.

На сертифіковані зернові склади доставлено 2,7 мільйона тонн збіжжя. Область у повному обсязі забезпечила регіональні потреби зерна продовольчої пшениці для хлібопекарської галузі. Особливістю нинішньої збиральної кампанії є те, що вологість пізніх культур значно перевищує допустиму норму. Сільгоспвиробники, переважна більшість яких користується послугами хлібоприймальних підприємств, змушені додатково витрачатися на доведення зерна до відповідних кондицій. Тим часом, купують збіжжя дешевше, ніж торік.