Цими днями у містах та селах нашої держави гинуть тисячі мирних людей – дітей, вчителів, лікарів, пенсіонерів та ветеранів. Страждають сім'ї.

З обох боків – України та Росії – гинуть військовослужбовці.

Ми з вами – професійні військовослужбовці, добре знаємо силу та міць сучасної зброї, знаємо її руйнівну силу.

Армійську науку ми з вами вивчали у військових училищах, військових академіях та Академії Генерального штабу. Згадайте, що ми давали клятву не стріляти одне в одного. Ми про неї пам'ятаємо, ми її виконуємо. Сподіваємося, що ви, як і ми, вірні цій клятві.

Нас поєднує не лише наше спільне військове минуле. Нас поєднує наше майбутнє – наші діти, онуки та правнуки.

Сьогодні, коли ситуація, що склалася, напружена до межі, ми повинні розуміти, що досить знищувати одне одного, досить руйнувати крихкий світ.

Ми люди мирні. І не ми розпочали ці бойові дії, які призвели до смерті тисяч людей. А скільки може бути трагедій? Подумайте! Ми на своїй землі. Чужої нам не треба. Але й своєї жодного клаптика не віддамо.

Ми вдячні світовій спільноті, нашим друзям у США та Європі та в усьому світі за підтримку та допомогу в нашій боротьбі за свободу та демократичні цінності.

Звертаємось до вас з надією, що ви поділяєте наші біль та тривогу про наше майбутнє, про майбутнє наших держав.

Давайте разом зупинимо це божевілля. Сподіваємось, що ви почуєте нас. Сподіваємось, що знайдемо розуміння з вашого боку.

ЧЕСТЬ МАЄМО!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Віталій РАДЕЦЬКИЙ, генерал армії України, міністр оборони України (1993-1994 рр.);

Іван СВИДА, генерал армії України, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України (2009-2010 рр.)