На знімку: Під час боїв за Маріуполь.

Жорстокі бої точаться за металургійний гігант «Азовсталь» - російські окупанти фактично знищують це підприємство.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко під час телемарафону зазначив, що йдеться про виконання ворогом особистої вказівки путіна щодо знищення Маріуполя як промислового міста і деіндустріалізації України. «Завдання путіна – не демілітаризація, а деіндустріалізація України на наступні десятиліття», - наголосив Вадим Денисенко.

За інформацією міської влади, 18 березня частині жителів вдалося виїхати з Маріуполя у безпечні регіони.

«Більше 4 тисяч евакуйованих жителів Маріуполя дістались безпеки в Запоріжжі. Мало, але кожен безцінний. Тому що Маріуполь - то не стіни, а люди, - повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. - Підсумки дня. Стисло. 5 автобусів з Бердянська, біля 700 людей майже тут. Але окупанти зупинили автобус на ночівлю до переходу на підконтрольну нам територію. У суботу 19 березня люди будуть тут, але росіяни постійно вигадують якісь нові знущання для маріупольців. Інші 9 автобусів, що йшли на Бердянськ, не було пропущено росіянами - повернено назад в напрям Запоріжжя та... обстріляно окупантами на дорозі назад. Добре, без жертв». 

За словами Андрющенка, надходять також сумні сигнали щодо примусової евакуації маріупольців до росії та про експропріацію сільгосппродукції у агровиробників. «Наразі перевіряємо, але дуже схоже на правду, - повідомив він. - Продовжуємо документування злочинів проти людства російських окупантів».

Фото https://azov.org.ua