Окупанти депортують українців на територію росії. Про наявність таких фактів повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Є свідчення про те, що росіяни насильно вивезли з Маріуполя вже понад тисячу людей. Йдеться передусім про мешканців Лівобережного району міста Маріуполя (точно відомо про мешканців вулиць Українського козацтва та Азовстальської), жителів Виноградного, а також тих, хто переховувався від російських бомбардувань у спортивному клубі на 17-му мікрорайоні», - зазначив Павло Кириленко.

За словами очільника Донеччини, Збройні Сили України відійшли від місць масового скупчення людей, щоб не наражати їх на небезпеку обстрілів, і цим скористалися окупанти. Тепер росіяни чинять з українцями так само, як у 1944 вчинили з кримськими татарами!

Окупанти відправляють маріупольців у фільтраційні табори, перевіряють телефони та відбирають українські документи. Після цього частині видають свій окупантський аусвайс і відправляють на територію росії; доля іншої частини залишається невідомою.

«Це неприпустиме порушення всіх можливих норм міжнародного права!», - наголосив Кириленко.

Раніше очільник Донецької області повідомив, що російські окупанти вдалися до свавілля щодо цивільних громадян, які евакуювались із Маріуполя, та перебувають у захоплених ворогом Мангуші та Мелекіному. У цих населених пунктах рашисти кинули тисячі маріупольців, яким вдалося втекти від російських авіабомб, помирати від голоду.

«Вимагаємо від окупаційної адміністрації дотримуватися правил ведення війни і забезпечити цивільних водою та їжею, а також дати можливість їм покинути зону ведення бойових дій! – підкреслив начальник Донецької обласної військової адміністрації. - Ми готові врятувати своїх громадян – для цього потрібен тільки зелений коридор від ворога! Звертаюся до всіх світових лідерів – тисніть на Кремль! Не дайте загинути людям з голоду!».

Ілюстрація Донецької обласної військової адміністрації.