Про це розповів голова обласної ради Микола Лукашук, закликаючи аграріїв розпочинати посівну, яка стане найважчою за всі роки незалежності України.

Так, вирішується питання забезпечення аграріїв пальним. Підтримку надасть і центральна влада. Малим та середнім агровиробникам надаватимуться кредити для посівної на період дії воєнного стану. Максимальна сума – до 50 мільйонів гривень на строк до півроку.

Для отримання охочим слід звертатися до фінансових установ, у яких вони обслуговувалися. За словами Миколи Лукашука, ОВА та обласна рада працюють із громадами, збирають інформацію про те, хто де сіятиме, які виникають питання з пальним та логістикою.

У області ситуація стабільна: немає активного обстрілу, немає окупантів. «Ми можемо будувати плани посівної та втілювати їх у життя. Тому закликаю аграріїв не сумніватися та розпочинати посівну там, де для цього є можливості. Ваша праця як ніколи важлива не тільки для регіону, а й для всієї країни. Від цього залежить наша продовольча безпека. Навіть якщо врожай буде дещо меншим, ніж у попередні роки, він все одно забезпечить потреби області та потреби держрезерву», – зазначив голова облради.