ЗМІ Греції повідомили, що багатостраждальний дипломат Маноліс Андрулакіс, який очолював генеральне консульство країни у Маріуполі і кілька днів був у повній блокаді рашистів, нарешті повернувся на Батьківщину. У столичному аеропорту імені Елефтеріоса Венизелоса його зустрічав батько, дружина з семирічним сином та багато журналістів з редакцій грецьких радіо, телебачення і газет. 

Представникам ЗМІ Маноліс Андрулакіс розповів про те, що йому, багатьом етнічним грекам і численним українцям, росіянам, що живуть у Маріуполі, довелося пережити у блокадному місті після раптового нападу Росії на Україну. Він закликав усіх людей країни, планети об’єднати зусилля для припинення бомбардувань міста, де гинуть мирні жителі.

Грецький дипломат назвав ці події 21-го віку трагедією не тільки для українського народу, а й для греків, росіян, людей іншої національності, які віками мирно жили у прекрасному місті. Зараз, за його словами, воно нічим не нагадує колишній Маріуполь. «Визволителі» стерли його з землі і це є великим воєнним злочином. Дипломат зазначив, що Маріуполь буде внесено до переліку міст, таких як іспанська Герніка, Ленінград та сірійський Алеппо, що були зруйновані війною. 

Варто додати, що Алеппо знищили теж російські війська. Тепер на їхньому кривавому рахунку ще й Маріуполь, колись квітуче українське місто...