Щодня з усіх регіонів України надходять повідомлення про пожежі, що виникли внаслідок спалювання сухої рослинності безвідповідальними громадянами.

Минулого тижня керівництво Держекоінспекції зобов'язало керівників територіальних та міжрегіональних територіальних підрозділів ДЕІ вкотре провести профілактично-роз'яснювальні бесіди серед населення з метою запобігання та протидії спалювання сухої рослинності, в тому числі водно-болотної рослинності, сухостою та сміття.

Зокрема державні інспектори, згідно із затвердженими планами, спільно із представниками поліції, державної лісової охорони, служби державної охорони природно-заповідного фонду України, обласних державних адміністрацій та органами місцевого самоврядування нагадають громадянам про небезпеку, яка виникає через підпали української землі.

Нагадаємо:

У період воєнного стану, навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності, прирівнюються до диверсії. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

ДЕІ