З 22 великих підприємств працюють 21, активно запускається середній і малий бізнес. Одні починають працювати після тимчасової зупинки, інші працювати не припиняли.

Так, встигли перепрофілювати виробництво під потреби ВСУ і переселенців на одній з текстильних фабрик обласного центру. І якщо перші два тижні з початку війни займалися виключно волонтерськими замовленнями, останнім часом розпочали і взаємодію з клієнтами. За день виготовляють більше тисячі ковдр і удвічі більше комплектів постільної білизни.

"Спрямували потужності на потреби оборони і переселенців. Шиємо ковдри, подушки. Освоїли виробництво тонких матраців - робимо до чотирьохсот на день. Кожне підприємство зараз повинне працювати. Гроші - це кров економіки. Це -- наш особистий вклад у перемогу", - розповів головний інженер Олексій.

Допомагають тут з роботою і переселенцям.

"Мене вивезли, з житлом допомогли, дали роботу. Я до текстилю відношення не маю. Але допомагаю, чим можу. Як підсобник, упаковую товар, подушки наповнюю. Відволікаюся, поки працюю. Мрію про нормальне мирне життя", - розповіла Катерина, що переїхала з дитиною і мамою-інвалідом з Харкова.

Городяни вважають, що за першої нагоди повинні відкриватися кафе, перукарні і магазини. Повинні виготовлятися товари, а люди отримувати зарплату.

Фото з відкритих джерел.