Про це директорка департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації Олена Піскун розповіла кореспондентам https://suspilne.media

«Сіють горох, ярий ячмінь, готуються до сівби соняшника. Після дощів, з 10-15 квітня почнуть сіяти пізні культури, зокрема, соняшник», -- зазначила чиновниця. За словами Олени Піскун, насіннєвим матеріалом, засобами захисту рослин та добривами аграрії забезпечені, є проблеми з дизельним паливом. Посіви озимих культур у районах, де не було боїв, перебувають у нормальному стані.

Наприкінці лютого-початку березня працівники товариства з обмеженою відповідальністю «Золотий колос» готували поля до сівби, зокрема, підживлювали ґрунт. Про це повідомила директорка господарства Надія Іванова, поля якого розташовані у Миколаївському та Баштанському районах.

За словами Надії Іванової, війська РФ обстріляли тік господарства, два трактори згоріли, інша техніка потребує ремонту. «Через залишки снарядів та можливі замінування на полях на території колишнього Вітовського району необхідно провести піротехнічні роботи, перш ніж почати сівбу», -- каже Надія Іванова. Загалом, на 1800 гектарах аграрне підприємство з осені посіяло озимі культури.

Фото з відкритих джерел.