Так, за останній час, окупант «позначився» у Веселівській, Кирилівській, Якимівській, Новобогданівській та інших громадах району. Як повідомляє голова Мелітопольської районної державної адміністрації Ігор Судаков, ворог заходить до будівель селищних та сільських рад, вилучає телефони у працівників з метою перевірки необхідних їм даних, участі у заборонених ворогом групах, доказів активної проукраїнської позиції тощо. 

Чоловіків окупанти перевіряють на наявність слідів від використання зброї та носіння бронежилету. Росіяни намагаються знайти усіх, хто може становити для них загрозу. 
«Така тактика ворога приречена на невдачу, адже можна піймати та посадити одну людину, але коли їм протистоїть весь народ - це нереально», - підкреслює Ігор Судаков. 
Сам Мелітополь близький до катастрофи – гуманітарний вантаж не потрапляє до мешканців, видача необхідних медикаментів блокується, ціни на залишки наявних товарів ростуть щодня, а кількість коштів у місцевих мешканців критично низька. Що найцинічніше, доставлена допомога лежить на складах окупаційної влади. Поплічники рф залишають місцевих мешканців без засобів виживання. 

Також Ігор Судаков констатує: розгорнутий терор проти мирних жителів набирає небувалих розмахів. Вже не перший тиждень у полоні перебуває голова Мелітопольської районної ради Сергій Прийма. Вимог для його повернення чи обміну окупанти не висувають.

«Крім того, вороги хочуть поновити начальний процес і вивести наших дітей за парти, аби убезпечити себе використавши школярів, як живий щит», -- констатує Ігор Судаков.

На знімку: Один із мітингів проти окупації, які проводилися у Мелітополі.

Фото із відкритих джерел.