Головував на заході Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Участь взяли представники центральних органів виконавчої влади, Асоціації міст України та голови територіальних громад.

Про це інформує Міністерство розвитку громад та територій на своїй офіційній сторінці.

«Ви – також армія!». Так назвав місцеве самоврядування в Україні Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, говорячи про те, наскільки вправно та ефективно громади протистоять сьогоднішнім викликам.

Питання, що обговорювалися учасниками наради так чи інакше стосувалися проблем життєдіяльності громад в умовах війни. “В інший час ми б сьогодні говорили про мирний розвиток наших міст та громад. Однак війна, тимчасово змінила наші плани й перед нами зараз стоять надскладні виклики”, – сказав Міністр Олексій Чернишов.

Зокрема, під час наради обговорили низку питань. Серед них:

  • – урядові та законодавчі ініціативи, спрямовані на підтримку життєдіяльності громад в умовах воєнного стану;
  • – підтримка громад, які прийняли велику кількість внутрішньо переміщених осіб у своїх комунальних закладах;
  • – завершення опалювального сезону та підготовку до опалювального сезону 2022/2023;
  • – ліквідація наслідків військових дій в деокупованих регіонах;
  • – релокація підприємств та економічний розвиток громад.

Міністр подякував учасникам наради за рішучість, професійність та згуртованість й зазначив, що громади наближають Україну до перемоги.

“Багато з вас прихистили — хто десятки, а хто сотні тисяч людей, вимушених тікати від війни. Ви підтримуєте один одного у ці трагічні дні. Вами налагоджено логістику гуманітарної допомоги громадам, які її потребують. І ще десятки-десятки важливих пунктів сьогодні у вашому щоденному графіку, кожен з яких, я переконаний, це крок до перемоги України”.

Олексій Чернишов також підкреслив, що Мінрегіон завжди був надійним партнером міст та громад. І в цей надскладний час обов’язок міністерства — вживати всіх заходів для пошуку шляхів вирішення проблем й подолання викликів, що виникли перед кожною громадою та країною в цілому! Й додав, що жоден регіон нашої держави не залишиться поза увагою.

«В інший час ми б говорили з вами про розвиток, про подальше зміцнення місцевого самоврядування, що наполегливо втілювали з вами 8 попередніх років. Однак агресія, яку росія розгорнула проти українського народу, тимчасово змінила наші з вами плани, і перед нами зараз стоять надскладні виклики.

Кажу «тимчасово», бо таку надію нам дає не тільки міць і героїзм української армії та підрозділів територіальної оборони. Таку надію дає і місцеве самоврядування, даєте ВИ, шановні голови громад і ваші команди, своєю рішучістю, професійністю, згуртованістю показали, що ви також потужне муніципальне військо і дієте під ракетними і бомбовими ударами.

Багато з вас прихистили – хто десятки, а хто сотні тисяч людей, вимушених тікати від війни. Ви підтримуєте один другого у ці трагічні дні. Вами налагоджено логістику гуманітарної допомоги громадам, які її потребують. І ще десятки-десятки важливих пунктів сьогодні у вашому щоденному графіку, кожен виконаний з яких, я переконаний, це крок до перемоги України», – зазначив Олексій Чернишов, – інформує Міністерство розвитку громад та територій на своїй офіційній сторінці в мережі

Детальніше на сайті Мінрегіону

«Голос України»